Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دوازدهمین روز از شهریور ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به مهم ترین آداب و رسوم استان اردبیل در ایام عزاداری حسینی اشاره کرد. تاریخ انتشار: 16:30 - 12 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۶۹۸۰

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، دوازدهمین روز از شهریور ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به مهم ترین آداب و رسوم استان اردبیل در ایام عزاداری حسینی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از آیین «طشت گذاری» تا «شمع گردانی»/آداب و رسوم متفاوت استان اردبیل در ماه محرم

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: آیین «طشت گذاری» به یاد ایثار «امام حسین (ع)» در مقابل لشکر «حر بن یزید ریاحی» برگزار می‌شود چراکه سیدالشهداء(ع) هنگامی که خستگی و تشنگی سربازان حر را در روز دوم ماه محرم می‌بینند دستور می‌دهند تا در طشت‌هایی از آب برای لشکر و حتی اسب‌های حر آب فراهم کنند و آن‌ها را سیرآب کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد سید سیاح مسئول بسیج طلاب و روحانیون استان اردبیل و کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مراسم و آیین‌های عزاداری شهر اردبیل گفت: آیین عزاداری در تمام شهر‌های استان آذربایجان بسیار با شکوه برگزار می‌شود، این آیین در شهر اردبیل با  آداب و رسوم خاص خود برگزار می‌شود.


***آیین طشت گذاری

کارشناس علوم قرآنی با اشاره به معروفترین مراسم عزاداری مردم شهر اردبیل ابراز کرد: عزاداری حسینی در شهر اردبیل از خانه‌ها آغاز می‌شود و کم کم این آیین در سطح محله‌ها و مناطق دیگر گسترش پیدا می کند، یکی از مهمترین این مراسم‌ها آیین «طشت گذاری» از جمله آیین‌های خاص شهر اردبیل است که هر سال از ۲۷ ماه ذی‌الحجه آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: آیین «طشت گذاری» به یاد ایثار «امام حسین (ع)» در مقابل  لشکر «حر بن یزید ریاحی» برگزار می‌شود چراکه سیدالشهداء(ع) هنگامی که خستگی و تشنگی سربازان حر را در روز دوم ماه محرم می‌بینند دستور می‌دهند تا در طشت‌هایی از آب برای لشکر و حتی اسب‌های حر آب فراهم کنند و آن‌ها را سیرآب کنند.


سیاح در همین راستا ادامه داد: آیین «طشت گذاری» از حسینه «اوچ دکان» شهر اردبیل آغاز و سپس در مسجد جامع و مسجد اعظم شهر اردبیل برگزار می‌شود در واقع آیین طشت گذاری کم کم گسترش می‌یابد تا اینکه یک روز مانده به محرم در تمام مساجد شهر اردبیل برگزار می‌شود.

مسئول بسیج طلاب و روحانیون استان اردبیل درباره آداب برگزاری این مراسم بیان کرد: در این مراسم طشت‌هایی که از گذشته در داخل مساجد بوده را آب می‌کنند و مردم به یاد ایثار «امام حسین (ع)» و به نیت تبرک از این آب‌ها می‌آشامند و صورت‌های خود را می‌شویند، در هر محله که آیین «طشت گذاری» برپا می‌شود مداحان و روضه خوانان نیز حضور دارند مداحی می‌کنند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

گلایه بازیگر سریال «پس از باران» از رفیق بازی در سینما/کم‌کارم چون عادت ندارم روی فرش قرمز بروم

بازیگر سریال «پس از باران» گفت: کلاً زیاد اهل تبلیغ کردن خودم نیستم، روی فرش قرمز نمی‌روم، فستیوال نمی‌روم، عکس نمی‌اندازم، برای حضور در سینما باید در چشم باشید و من هم اهل این نوع کار‌ها نیستم و کمی منزوی فکر می‌کنم. 

رحیم نوروزی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون فعالیت های اخیر خود در عرصه بازیگری گفت: این روزها مشغول تمرینات نمایش «هیچ چیز جدی نیست» به کارگردانی مسعود دلخواه هستم که مهر ماه امسال در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه خواهد رفت. 

وی درباره کم حاشیه بودن خود در عرصه بازیگری اضافه کرد: من مدت‌ها اینستاگرام نداشتم و این روزها هم توسط یکی از دوستانم در فضای مجازی به تبلیغ کارهایم می پردازم، من کلاً دنبال کننده زیادی ندارم و سعی می کنم فعالیت زیادی در فضای مجازی نداشته باشم. 

بازیگر سریال «پس از باران» در همین راستا تاکید کرد: همواره ترجیح می‌دهم همیشه سرم به کار خودم باشد، ترجیح می‌دهم انعکاس حضورم در آثاری باشد که بازی می‌کنم نه در هیاهوی فضای مجازی، دوست دارم مردم به جای دیدن در حاشیه‌های مجازی، مرا روی صحنه تئاتر ببینند. 

وی با اشاره به شغل معلمی خود اظهار کرد: این روزها در کنار کار حرفه‌ای خود یعنی بازیگری به معلمی هم مشغولم، تدریس وقت زیادی از من می گیرد، من زندگی شخصی خودم را دارم و آرامشم را به هرچیزی ترجیح می دهم.

بازیگر سریال «یوسف پیامبر (ع)» در مورد کم‌کار بودن خود در عرصه سینما اظهار کرد: من دوره زیادی را در تلویزیون بازی کردم و در ابتدا همین قضیه باعث شد کارگردانان سینما کمتر مرا برای آثارشان انتخاب کنند. 

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

روز سوم ماه محرم بر «امام حسین (ع)» چه گذشت؟

مدیر بخش اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: عمر بن سعد پس از ورود به کربلا پیکی به نام کثیر بن عبدالله شعبی را برای مذاکره و سؤال در خصوص علت حضور کاروان کربلا در آن منطقه برای «امام حسین(ع)» ارسال کرد. پیک فردی خشن و تروریست بود که در هنگام ترک کردن عمر بن سعد به وی گفت من خبر را خواهم رساند. محمدرضا سنگری مدیر بخش اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون وقایع کاروان کربلا در روز سوم ماه محرم گفت: روز سوم مصادف است با ورود عمر بن سعد به کربلا درحالی‌ که پیش‌ از این عبیدالله والی عراق، عمربن سعد را به دربار خواند و وعده ملک ری را به وی داده بود اما این ملک را منوط به جنگ با «حسین‌ بن‌ علی (ع)» دانست. عمر بن سعد در ابتدا نپذیرفت و افرادی دیگری را برای سرداری لشکر عبیدالله پیشنهاد داد، اما عبیدالله بن زیاد به وی گفت تو را برای مشورت دعوت نکرده ام بلکه این یک دستور است و بر اجرای آن پافشاری کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: عمر بن سعد زمانی را برای فکر کردن از عبیدالله طلب کرد و پس از مشورت با اقوام نزدیک خود و مخالفت آنان، نتوانست در مقابل وسوسه‌های نفس خویش ایستادگی کند و سرانجام جنگ با «امام حسین (ع)» را پذیرفت.


سنگری به تعداد سربازانی که در روز سوم ماه محرم در سرزمین کربلا حاضر شدند اشاره و ابراز کرد: عمر بن سعد سوم ماه محرم با لشکر خود از «نخیله» محلی در نزدیکی کربلا حرکت کرد و صبح روز سوم ماه محرم وارد کربلا شد، با ورود عمر بن سعد به کربلا تعداد نیرو‌هایی که در مقابل «اباعبدالله (ع)» قرار گرفتند به پنج هزار نفر رسید، که می شود چهار هزار نفر نیروهای همراه عمر بن سعد و هزار نفر نیروهای حر بن یزید ریاحی که از قبل وارد زمین کربلا شده بودند.

وی به ارسال پیکی از سوی عمربن سعد به جانب «امام حسین(ع) »اشاره و اظهار کرد: عمر بن سعد پس از ورود به کربلا پیکی به نام کثیر بن عبدالله شعبی را برای مذاکره و سؤال در خصوص علت حضور کاروان کربلا در آن منطقه برای «امام حسین(ع)» ارسال کرد. پیک فردی خشن و تروریست بود که در هنگام ترک کردن عمر بن سعد به وی گفت من خبر را خواهم رساند، اما اگر شرایط را مهیا ببینم حتماً «امام حسین (ع)» را به شهادت می‌رسانم. عمر بن سعد پیک را از این کار منصرف کرد و به‌ سوی کاروان کربلا فرستاد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

تعبیر خوابِ مادر شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری «یک روز بعد از حیرانی»

نویسنده کتاب «یک روز بعد از حیرانی» گفت‌: از نگاه خودم در کتاب «یک روز بعد از حیرانی» بخشی که خبر شهادت شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان امیری به مادر شهید داده می‌شود و خوابی که مادر شهید امیری شب قبل از واقعه شهادت فرزندش می‌بیند بسیار تأثیرگذار است.

فاطمه سلیمانی نویسنده کتاب «یک روز بعد از حیرانی» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان افزایش قیمت کاغذ را عاملی تأثیرگذار بر حوزه کتاب دانست و گفت: بالا رفتن قیمت کاغذ به‌ عنوان مواد اولیه تولید کتاب یکی از موضوعاتی است که حوزه نشر خصوصاً نویسندگان را با خود درگیر کرده است، کم شدن تیراژ کتاب و از همه بدتر انتشار کتاب تنها برای یک‌بار به معنی کمتر دیده شدن تلاش نویسنده‌ای است که دو سال از عمر خود را صرف نوشتن یک اثر کرده است.

سلیمانی عامل اصلی افزایش قیمت کتاب را کاغذ دانست و افزود: افزایش قیمت سه برابری کتاب یعنی حذف کامل این کالای فرهنگی از سبد خانوار که این امر همواره سبب کاهش دیده شدن آثار نویسندگان توسط مخاطبان نیز می‌شود، شرایط نامناسب اقتصادی تأثیر نامطلوبی را بر فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی گذاشته است و مخاطب را روزبروز از مطالعه دور می‌کند.


وی پیرامون فاصله گرفتن نویسندگان از مخاطب ابراز کرد: یکی از نگرانی‌های نویسندگان افزایش فاصله‌ خود با مخاطبان است، موضوعی که این روزها شاهد بروز هر چه بیشتر آن بوده و آینده فرهنگ نشر را با اما و اگر روبرو کرده است. هرچند وجود فضای مجازی به‌عنوان یک امتیاز برای برخی نویسندگان مطرح است تا رابطه‌ها همچنان حفظ شود اما معرفی کتاب به‌عنوان کالایی فرهنگی که بودجه خاصی را طلب می‌کند همواره باید مدنظر باشد.

سلیمانی حرکت نویسندگان به‌سوی فضای مجازی را رویکردی جدید خواند و ابراز کرد: سختی کار برای نویسندگان در حوزه‌های مختلف وجود دارد، اما آنچه نویسنده را برای ادامه کار تشویق می‌کند علاقه‌ای است که از درون می‌جوشد با این‌حال شوق و علاقه هم تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که نویسنده بداند اثری را که خلق کرده مخاطب آن را می‌خواند، شاید همین امر سبب شده تا بسیاری از نویسندگان به سمت‌وسوی فضای مجازی حرکت کنند و با استفاده از رسانه تولیدات خود را منتشر کنند و مخاطبان خاصی برای خود پیدا کنند.

نویسنده کتاب «یک روز بعد از حیرانی» مهم‌ترین سختی کار نویسندگان را در حوزه تحقیق برای خلق آثار دینی و مذهبی  دانست و اظهار کرد: عدم وجود اطلاعات طبقه‌بندی‌ شده برای دسترسی نویسندگان و بالا بودن قیمت کتاب‌هایی که قرار است به‌ عنوان منبع برای کار تحقیقی و نویسندگی در رمان‌های دینی و زندگی‌نامه ائمه معصومین(ع) مورد استفاده قرار بگیرد، علاوه بر طولانی شدن کار‌ها مشکلاتی را برای نویسنده ایجاد می‌کند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

همکاری دوباره «جواد عزتی» و «هادی حجازی‌فر» در دوزیست/فیلم جدید کارگردان «سریال دودکش» در راه فجر

فیلم سینمایی «دوزیست» چهارمین ساخته سینمایی برزو نیک‌نژاد کارگردان سینما و تلویزیون خود را برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده می کند. 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فیلم سینمایی «دوزیست» چهارمین ساخته سینمایی برزو نیک‌نژاد کارگردان سینما و تلویزیون خود را برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده می کند.

نیک نژاد تاکنون آثاری همچون ناخواسته، لونه زنبور و زاپاس را در سابقه کارگردانی سینمایی خود می بیند، هر چند نیک نژاد به موفقیت های فراوانی در عرصه تلویزیون دست یافته اما همچنان در سینما با فراز و فرود فراوانی به پیش می رود. 

وی در اکران نوروزی سال گذشته فیلم "لونه زنبور" را داشت که در آخر فروشی نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان ثبت کرد. همین موفقیت‌ها باعث شد نیک نژاد شانس خود در ساخت اثری جدی را نیز بیازماید.

فیلم سینمایی "ناخواسته" به کارگردانی "برزو نیک نژاد" با استقبال بسیار کمی را از سوی تماشاگران سینما روبرو شد. این فیلم تنها فیلمی از سینمای سال گذشته بود که فروشی زیر صد میلیون تومان داشت.

سومین فیلم سینمایی بروز نیک نژاد مشابه دو اثر قبلی اثری غیر قابل دفاع، ضعیف و فاقد المان های معمولی و اولیه سینما است. این فیلم بار دیگر نشان داده که هر قدر نیک نژاد می تواند در تلویزیون موفق باشد اما در سینما حرفی برای گفتن ندارد.

حال نیک نژاد بار دیگر با فیلمی اجتماعی به سینما بازگشته تا شکست ناخواسته را جبران کند، اتفاقی که شاید با روایتی تازه و استفاده از بازیگران مطرح سینمای امروز بتواند اتفاقی مثبت را برای نیک نژاد به همراه داشته باشد. 


برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سینما تئاتر تلویزیون ادبیات موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه تاریخی که خواب را از امباپه گرفته‌اند

به گزارش "ورزش سه"، حالا که امباپه هفتمین قهرمانی لیگ یک دوران حرفه‌ای خود را برده (6 تای آنها به‌عنوان بازیکن PSG، پس از قهرمانی با موناکو در سال 2017)، سه تاریخ (البته سومی بسته به اتفاقات دو تاریخ دیگر دارد) سرنوشت‌ساز را قبل از پوشیدن پیراهن رئال مادرید پیش رو دارد.

اینکه چگونه امباپه در تاریخ پاری سن ژرمن به یاد خواهد ماند، به این تاریخ‌ها بستگی دارد. اگرچه او برای همیشه برای هواداران تیم پاریسی یک اسطوره خواهد بود، اما اینکه او بتواند ماموریت نیمه تمامش یعنی قهرمانی با پی اس جی در لیگ قهرمانان را به سرانجام برساند، می‌تواند نام او را ماندگارتر کند. عنوانی که در فرانسه فقط مارسی در 1993 کسب کرده و پاریس در سال 2020 به آن نزدیک شد ولی فینال را به بایرن باخت. 

امباپه 14 عنوان قهرمانی با پیراهن پاری سن ژرمن و یک جام جهانی و یک لیگ ملت‌ها با فرانسه به دست آورده است.

 سه تاریخی که سرنوشت امباپه را تعیین می‌کنند، اول و هفتم ژوئن (12 و 18 اردیبهشت) دو بازی رفت و برگشت برابر دورتموند و فینال احتمالی اول ژوئن (12 خرداد) خواهد بود. پاریس اگر از سد دورتموند بگذرد، در ومبلی فینال را برابر برنده بازی بایرن-رئال برگزار خواهد کرد و رویای امباپه وداع با پاریس با جام قهرمانی چمیونزلیگ است. به آن خواهد رسید؟

دیگر خبرها

  • سه تاریخی که خواب را از امباپه گرفته‌اند
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • چه بر سر ستارگان عجیب‌ترین قهرمان لیگ برتر آمد
  • مدافع موردعلاقه نکونام آماده حضور مقابل آبی‌پوشان!
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • درگذشت مادر شهیدان محمدرضایی در شهر زاینده رود
  • العین؛ تعبیر تدریجی یک رؤیا